Dezvăluiri despre Ana Aslan, medicul român care a descoperit elixirul tinereții: cum trăia și ce mânca. Comorile ascunse de Casa Memorială din Brăila

31/03/2024Ana Aslan, medic și cercetător român, renumită pentru contribuțiile sale în domeniul gerontologiei și anti-îmbătrânirii încă este purtată cu drag în amintirile celor care au cunoscut-o și ale celor care au beneficiat de tratamentele sale.
Citeste articolul aici

Ana Aslan și Călătoria Spre Longevitate

01/03/2024Ana Aslan a devenit un nume de referință în lumea medicală internațională datorită cercetărilor sale inovatoare și a pasiunii pe care a avut-o pentru sănătate și longevitate.
Citeste articolul aici

Geriatrie și Gerontologie, un succes academic: 75 de lucări științifice prezentate.

06/11/2023Ediția din acest an a adus un omagiu academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici, fondatorul disciplinei de geriatrie și gerontologie din țara noastră, care a decedat în august 2023, la venerabila vârstă de 100 de ani.
Citeste articolul aici

Brăila: Proiect pentru celebrarea a 125 de ani de la naşterea medicului Ana Aslan

06/07/2023"Brăileni care au schimbat lumea - Ana Aslan" este titlul unui proiect finanţat de Consiliul Judeţean care are drept scop celebrarea a 125 de ani de la naşterea medicului brăilean Ana Aslan.
Citeste articolul aici

VIDEO Profesoara Ana Aslan, comemorata la Braila: 35 de ani de la moartea celui mai cunoscut medic roman

19/05/2023La Biserica „Sf. Nicolae” din Braila, a avut loc slujba de pomenire a savantei Ana Aslan, la 35 de ani de la trecerea sa in eterntate. Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Braila. Ana Aslan s-a nascut la Braila, pe 1 ianuarie 1897 si a murit la Bucuresti, la data de 20 mai 1988.
Citeste articolul aici

„Tinerete fara batranete. Primavara la Braila”. Masa rotunda, la Casa Memoriala „Ana Aslan”

28/02/2023Obiectivul principal al Fundatiei Ana Aslan este promovarea terapiei, a numelui profesoarei in medicina din România si din lumea intreaga, ca pionier in geriatria mondiala.
Citeste articolul aici

Interviu cu Speranta Prada, Presedinta Fundatie Ana Aslan, despre tratamentul revoluționar Gerovital

10/11/2022Sanatatea reprezinta fundamentul tuturor realizarilor noastre, asadar este esential sa ne mentinem sanatosi si tineri pentru cat mai mult timp.
Realizator: Valentin Anghel
Vizualizeaza aici

Emisiune numismatică cu tema 125 de ani de la nașterea Anei Aslan

14/10/2022Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema 125 de ani de la nasterea Anei Aslan.
Citeste articolul aici

CASA CU AMINTIRI / In casa copilariei Anei Aslan de la Braila: "Imi placea casa noastra spatioasa si linistita"

08/10/2022Casa din Braila in care s-a nascut Ana Aslan a devenit Casa memoriala. Ceremonia de inaugurare a acesteia a fost organizata pe 24 septembrie, in prezenta fostilor sai colaboratori de la Institutul National de Gerontologie si Geriatrie
Citeste articolul aici

VIDEO: Emisie Live Radio Romania Actualitati

19/07/2022Emisie Live Radio Romania Actualitati.
Vizioneaza aici

„Braileni care au schimbat lumea – Ana Aslan” – un proiect finantat de CJ cu 45.720 lei

06/07/2022Consiliul Judetean Braila a alocat 45.720 lei Asociatiei Culturale „Cinefeel”, pentru realizarea proiectului „Braileni care au schimbat lumea – Ana Aslan”.
Citeste articolul aici

BRAILA: Proiect pentru celebrarea a 125 de ani de la nasterea medicului Ana Aslan

06/07/2022Medicul Ana Aslan, unul dintre pionierii gerontologiei medicale mondiale, nascută la Braila, la 1 ianuarie 1897, va fi celebrata la 125 de ani de la nastere in cadrul unei conferinte care se va desfasura timp de trei zile si va fi organizata in colaborare cu Societatea Medicilor de Familie Braila.
Citeste articolul aici

De vorbă cu Theodora Barbulescu despre Ana Aslan

24/07/2019Emisiune: oameni cu poveste: De vorbă cu Theodora Barbulescu despre Ana Aslan
Invitat: Theodora Barbulescu
Realizator: Prof. dr. ing. Liviu Dumitraşcu
Vizualizeaza partea 1 aici
Vizualizeaza partea 2 aici

VIDEO: Adevaruri despre trecut: Navalesc batranii! (@TVR1)

17/11/2018Persoanele in varsta beneficiau de o atentie aparte in regimul comunist. Arhiva ne pune la dispozitie o serie de emisiuni in care se ridica probleme precum cine are grija de varstnici dupa ce copiii parasesc caminul.
Vizioneaza aici

Portretul unei personalitati romanesti: Ana Aslan

04/04/2018Ana Aslan a continuat opera lui C.I. Parhon și a arătat că este posibil ca o persoană cu vârstă înaintată să aibă o viață sănătoasă și activă.
Citeste articolul aici

VIDEO: Lumea in care traim _ Ana Aslan si elixirul tineretii - Partea 1

09/07/201729.06.2017 - Invitati: prof. Olivia Macovei si prof. univ. dr. Viorel Guliciuc - Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava.
Vizualizeaza Prima parte apasand aici
Vizualizeaza Partea a doua apasand aici

Romani care dezvolta Romania: Romania are farmec

27/06/2017Romani care dezvolta Romania: Romania are farmec, Stiri ora 12:00, 27-06-2017
Pentru vizualizare apasa aici

EDITIE FINALA - ROSEF editia a VIII - a 2017

24/06/2017In perioada 16-18.06.2017, la Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava s-a desfasurat a VIII-a editie a ROSEF (Concursul National de Stiinta si Tehnologie). In episodul 1, interviuri cu: Theodora Barbulescu - fosta sefa de cabinet a Dnei.prof.dr.Ana Aslan...
Pentru vizualizare apasa aici

„Miracolul romanesc impotriva imbatranirii”. LiveDoc cu Prof. dr. Gabriel Prada, medic la Institutul ”Ana Aslan”

29/05/2017Ana Aslan ramane cunoscuta ca femeia care a invins batranetea. Timp de 30 de ani a fost la conducerea Institutului care ii poarta numele, pe care l-a infiintat in 1952. Ana Aslan a creat primul medicament care amana imbatranirea, Gerovital H3 denumit „miracolul romanesc impotriva imbatranirii”.
Citeste tot articolul

Istoria Gerovital-ului, medicamentul minune inventat de Ana Aslan

09/05/2017Braileanca Ana Aslan a inventat Gerovitalul, un produs antiimbatranire care a pus Romania pe harta pionierilor in domeniul tratamentelor medicale. Bazat pe procaina sau novocaina, folosite pana atunci doar ca anestezic in stomatologie, Gerovitalul se adreseaza mai ales persoanelor trecute de prima tinerete...
Citeste tot articolul

Medicamentul-minune inventat de Ana Aslan, folosit cu succes de toate celebritatile

17/04/2017Longevitatea celebrei cercetatoare Ana Aslan (1897-1988) vorbeste de la sine despre efectele benefice ale tratamentului cu Gerovital, medicamentul inventat acum 60 de ani si care a facut din Romania locul de intalnire al tuturor VIP-urilor mondiale din acea vreme.
Citeste tot articolul

Tratamentele anti-imbatranire ale Anei Aslan, femeia care a descoperit elixirul tineretii

07/04/2017Oricine a auzit de luxoasa clinica de la Otopeni a Institutului National de Geriatrie si Gerontologie „Ana Aslan”, unde programarile se fac cu o jumatate de an inainte. Putini stiu de Ambulatoriul situat pe pe strada Spatarului nr. 15, sectorul 2...
Citeste tot articolul

OTOPENI: Proiectul ”Ana Aslan” trebuie recuperat

01/04/2017La Clinica Otopeni a Institutului National de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan” a avut loc simpozionul “Gerontologia sociala, a III-a dimensiune a conceptului Acad. Ana Aslan”, eveniment, in cadrul caruia a fost decernata si medalia aniversara Ana Aslan...
Citeste tot articolul

Clinicile Ana Aslan, "reintinerite" dupa 25 de ani. Planul pentru a atrage turisti straini cu cazare de 5 stele

31/03/2017Clinicile "Ana Aslan", celebre in lume pentru tratamentele anti imbatranire, dar ocolite de investitii majore dupa Revolutie, vor sa ii recucereasca pe turistii straini cu spatii de cazare de cinci stele. Totul este insa la nivel de proiecte si promisiuni, pentru ca acum conditiile sunt de doua stele.
Citeste tot articolul

Top 100 cele mai puternice branduri romanesti

30/03/2017Gerovital detine, in acest an, locul fruntas in topul brandurilor romanesti, urmat de Borsec, Dero, Farmec sau Elmiplant. Succesul Gerovital depinde de puterea de inovatie, de calitatea produselor, fiind privit ca “o marca foarte vie”.
Citeste tot articolul

Seminarii dedicate Anei Aslan, la 120 de ani de la nasterea sa

30/03/2017Suntem in anul aniversar Ana Aslan, la 120 de ani de la nasterea sa si 65 de ani de la infiintarea primului Institut de Geriatrie din lume! Manifestarile care celebreaza acest moment incep astazi la Clinica din Otopeni, prin simpozionul: Gerontologia sociala, a III a dimensiune a conceptului acad.dr. Ana Aslan.
Citeste tot articolul

"Ana Aslan" la 120 de ani

30/03/2017In urma cu 120 de ani, pe 1 ianuarie 1897 s-a nascut, la Braila, Medicul Ana Aslan, unul dintre pionierii gerontologiei medicale mondiale.
In urma cu 65 de ani a fost infiintat primul Institut de Geriatrie din lume!
Citeste tot articolul

Cum ”pacalim” batranetea? Terapia anti-imbatranire pusa la punct de Ana Aslan

13/01/2017Cum „pacalim” batranetea? Incercam sa nu cadem prea repede prada neplacerilor cauzate de ea. Specialistii ne recomanda un stil de viata sanatos, care cuprinde miscare si o hrana adecvata. Pe langa acestea, insa, mai sunt cateva „trucuri” pe care le putem folosi impotriva batranetii: terapia impotriva imbatranirii, cititul, comunicarea.
Citeste tot articolul

VIDEO: Mari Medici Romani - Dr. Ana Aslan

26/09/2016Film documentar despre Ana Aslan, cea care a considerat prima ca batranetea este o boala, care poate fi tratata. A inventat Gerovitalul.
Vizioneaza aici

Dieta anti-imbatranire a Anei Aslan

24/06/2016Era invatata sa manance corect, la ore fixe, sanatos. Mancare buna ca a taranului roman. Medic fiind, Ana Aslan a adus aceasta buna cuviinta a hranirii si in dieta pacientilor sai. Totul trebuie sa fie cat mai natural, trebuie evitate alimentele din conserva. Alimentatia trebuie sa aduca in mod natural ceea ce are nevoie organismul.
Citeste tot articolul

Ana Aslan: O viata de lupta, deceptii si triumf

31/03/2016Numele ei se leaga de elixirul tineretii, Gerovital, dar Ana Aslan a fost mai mult decat un cercetator pasionat, un medic si un profesor celebru. A fost un om special, o femeie fascinanta, care si la 92 de ani, cu putina vreme inainte de a se stinge, cauta in jurnalele de moda un model de rochie pentru participarea la un congres.
Citeste tot articolul

Ediția filatelica de lux "Romani geniali "

18/03/2016Ana Aslan, alaturi de Constantin Brancusi, George Enescu, George Emil Palade, George Constantinescu si Dumitru Staniloaie in editia filatelica de lux, "Romani geniali"
Citeste tot articolul

Cum a descoperit Ana Aslan leacul anti-imbatranire

13/03/2016Cum a descoperit Ana Aslan leacul anti-imbatranire care a uimit întreaga lume. Crezul romancei hartuite de comunisti: „Nu se moare de batranete”
Citeste tot articolul

Ceremonia Inimii Reginei, în imagini

03/11/2015Ne face plăcere să vă oferim fotografiile ceremoniei “Întoarcerii Inimii Reginei Maria”, așa cum s-a desfășurat ea, minut cu minut, marți, 3 noiembrie 2015, pe Calea Victoriei, într-o procesiune militară cu public, și la Castelul Regal Pelișor, într-o ceremonie...
Citeste tot articolul

VIDEO: Gandit in Romania - Ana Aslan

15/07/2015Ana Aslan is GERIATRICS global designer, science of medicine. The inventor Gerovital.
Vizioneaza aici

Provocarile Vietii – Boala Alzheimer
invitat: Gabriel Ioan Prada

15/07/2015
Acceseaza link-ul

VIDEO: 5 minute de istorie: Ana Aslan - Tinerete fara batranete

20/05/2015Adraian Cioroianu ne prezintă „5 minute de istorie” despre Ana Aslan
Vizioneaza aici

In premiera. Miracol de laborator

12/04/2015O avem aici, pe pamantul nostru. Ne invidiază o lume. Dar noua nu prea ne-a pasat de ea. Este fantana tineretii si a vietii vesnice. Au descoperit-o oameni mari ai acestei tari, care au reusit sa...
Citeste tot articolul

Ana Aslan, povestea reinvierii unui brand

07/05/2014Din cele mai vechi timpuri, oamenii au cautat cu pasiune elixirul tineretii fara batranete, tratamente care sa prelungeasca nu numai durata vietii, ci sa si conserve frumusetea, iar in acest sens...
Citeste tot articolul

Fenomenul Ana Aslan

23/03/2014Ana Aslan a fost una dintre femeile extraordinare ale Romaniei, un nume care a fascinat mii de oameni in intreaga lume. Un doctor ce a inventat leacul pentru tineretea vesnica. Dar dincolo...
Citeste tot articolul

Tratamentele Ana Aslan revin in statiunile balneare romanesti pentru prima data dupa 1990

14/03/2014Tratamentele cu Gerovital, facute de medici ai institutului Ana Aslan, vor reveni in acest an in statiunile balneare romanesti, pentru prima data dupa anul 1990, a declarat Nicu Radulescu, presedintele...
Citeste tot articolul

Pro memoria - video

27/01/2014"Sa dam viata anilor" este varianta noua, initiata in anii '50 ai secolului trecut, a proverbului "Tinerete fara batranete, viata fara de moarte".
Vizualizeaza

10 personalitati cool ale Bucurestiului

27/05/2013Parcursul si dezvoltarea Bucurestiului au fost influentate pe parcursul anilor de mai multe personalitati. Unele au devenit adevarate legende, in timp ce altele s-au facut remarcate pentru abilitatea lor de...
Citeste tot articolul

Eroina necunoscuta din Romania

14/10/2010Zilele trecute ne uitam la clasamentul eroilor obisnuiti de pe Discovery Romania, sa vedem cine mai e in top, cand ne-am dat seama, cu durere in suflet si mandria sifonata (in redactia metropota...
Citeste tot articolul

Brand de tara: Gerovital

24/08/2010Uitandu-ne la numarul imens de produse cosmetice de pe piata, pierduti intre atatea branduri, atatea reclame, atatea componente magice, uitam ca "a fost odata Gerovital". Si era singur. Si era magic...
Citeste tot articolul

Brand de tara: scandalul

02/12/2009S-ar fi putut numi si "mocirla", "mizeria", "mistocareala dusa la vulgar", "zgomotul ca forma de manipulare" sau oricum vreti voi. Scandalul n-a fost niciodata strain de Romania, ne place, il iubim, il...
Citeste tot articolul

Idealul feminin - Ana Aslan

28/03/2007Incheiem aceasta luna a femeilor cu biografia unuia dintre cei mai mari medici romani care au existat vreodata. Este vorba despre Ana Aslan, medic specialist in geriatrie si gerontologie. Inventiile si...
Citeste tot articolul